Na zajęciach grupowych Kulinarne ABC dzieci nie tylko gotują. Zdobywają także wiedzę z zakresu dbałości o estetykę podawania posiłków, poznają zasady nakrywania do stołu odpowiednio do potrzeb i sytuacji oraz uczą się zasad savoir-vivre.
W ostatnim tygodniu dzieci upiekły pierniczki. Zgłębiały również swoją wiedzę i rozwijały umiejętności dotyczące nakrywania do stołu i przygotowywania poczęstunku. Najpierw udekorowały stół świątecznymi ozdobami, złożyły pięknie serwetki i nakryły do stołu świąteczną zastawą. W takiej atmosferze ciasteczka i herbatka smakują o wiele lepiej.
Zajęcia te są prowadzone w ramach projektu „DROGA DO SAMODZIELNOŚCI – SPECJALISTYCZNE WSPARCIE REHABILITACYJNO-TERAPEUTYCZNE DLADZIECI Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ” rok I realizowany w okresie 01.04.2023 – 31.03.2024 współfinansowanego ze środków PFRON.