Podczas jedyny z ostatnich zajęć „Kulinarne ABC”
uczniowie przygotowywali własne, indywidualne pizze.
Każdy uczestnik miał okazję samodzielnie wybrać składniki, ułożyć je na cieście oraz obserwować kolejność wykonywania poszczególnych kroków. Zajęcia rozwijały samodzielność, motorykę małą, planowanie działań oraz współpracę w grupie. Uczniowie z zaangażowaniem formułowali ciasto, smarowali je sosem i dekorowali ulubionymi dodatkami 

.Gdy pizze wylądowały w piekarniku co chwila ktoś doglądał jak rośnie ciasto i każdy z uczestników był dumny z własnego kulinarnego dzieła. Na koniec wspólnie degustowaliśmy przygotowane pizze.
Zajęcia realizowane są w ramach projektu „DROGA DO SAMODZIELNOŚCI – SPECJALISTYCZNE WSPARCIE REHABILITACYJNO-TERAPEUTYCZNE DLADZIECI Z NIEPEŁNOSPRAWNOŚCIĄ” rok III realizowany w okresie 01.04.2025 – 31.03.2026 współfinansowanego ze środków PFRON.




